Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ!!!!!!

Δυστυχώς καθημερινά επιβεβαιώνεται για διάφορα πράγματα – γεγονότα – ζητήματα η φράση που προφέρεται από πολλούς εν ήδη «λαϊκών θυμοσόφων»  και για πάρα πολλά χρόνια  ότι :«εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει ο στρατός και η αστυνομία»

Ένα τέτοιο από τα πολλά παράδοξα  που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πουθενά μα πουθενά στον κόσμο είναι και ο εισαγωγικός μισθολογικός βαθμός  του Αστυφύλακα  που είναι αρνητικός!!!!! αφού δεν ξεκινά από την μονάδα (1) όπως συνηθίζεται σε όλα σχεδόν τα μισθολόγια αλλά από το 0,76 !!!!! και για να φτάσει στην μονάδα (1) θα πρέπει να περάσουν περίπου τα είκοσι χρόνια προϋπηρεσίας!!!!

Όμως τι σημαίνει αυτό, ο Βασικός Μισθός του Αστυφύλακα (0,76) είναι  684 ευρώ!!!!! και του Υπαστυνόμου Β' (Ανθυπολοχαγού) που είναι η μονάδα (1) τα 899 ευρώ!!!!

Το  μισθολόγιο αυτό  έγινε το 1997 και ισχύει μέχρι σήμερα!!!!!!

Το μισθολόγιο αυτό είναι  άδικο - άνισο και άναρχο, έχει μεγάλο άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ χαμηλόβαθμων (μέχρι τον βαθμό Αστυν. Υποδιευθυντή 1,28 ) και υψηλόβαθμων.

Συνάδελφοι

Είναι ευκαιρία τώρα  με το νέο Μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας – όπως ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ η


Π.Ο.ΑΣ.Υ - να απαιτήσουμε ορθολογικά – δίκαια και  αναλογικά μισθολογικά κλιμάκια.

-Να ξεκινάει ο  εισαγωγικός μισθολογικός βαθμός  του Αστυφύλακα από την μονάδα (1) δηλαδή τα εννιακόσια (900) ευρώ!!!!!

-Με ενσωμάτωση – συγχώνευση  των υπαρχόντων επιδομάτων (ειδικής απασχόλησης-εξομάλυνσης - επιτελικής ευθύνης - Διοίκησης κλπ) στον Βασικό Μισθό και στα Βασικά Επιδόματα που θα διατηρηθούν (Ειδικών συνθηκών, Θέσης ευθύνης).

-Διατήρηση του χρονοεπιδόματος και του οικογενειακού επιδόματος.

-Διατήρηση της αποζημίωσης για της πέραν του πενθημέρου εργασίας.

-Διατήρηση της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης μόνο για όσους εργάζονται τη νύχτα!!!!!! Και με ανώτατο όριο τις 48 ώρες τον μήνα (6 νυχτερινά το μήνα)!!!!
     
    
Γιώργος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α