Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΗ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο πλαίσιο των καθημερινών περιπολιών και στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», συνέλαβαν αλλοδαπό λαθροδιακινητή, ηλικίας 26 ετών, ως μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιούταν στην παράνομη είσοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση λαθρομεταναστών, στο εσωτερικό της χώρας.


Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες (11-07-2011) το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Ελ.Βενιζέλου με Λαγκαδά, όταν διερχόμενο όχημα, κίνησε τις υποψίες περιπολούντων
αστυνομικών. Όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι, ο οδηγός, επιφορτισμένος με το ρόλο του λαθροδιακινητή επιχειρούσε να μεταφέρει με προορισμό την Αθήνα, επτά (7) λαθρομεταναστες (εκ των οποίων ένας βρισκόταν στο χώρο αποσκευών του οχήματος), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, για την παράνομη είσοδο και  μεταφορά του, καθένας από τους λαθρομετανάστες κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, το συγκεκριμένο όχημα είναι προϊόν ληστείας και αφαιρέθηκε με χρήση σωματικής βίας από ζευγάρι αλλοδαπών, την 29-06-2011, από την περιοχή του Πειραιά. Οι 4 άγνωστοι δράστες της ληστείας, πλην του αυτοκινήτου, αφαίρεσαν επίσης το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ και άλλα τιμαλφή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κλεμμένο όχημα, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού, ένας σουγιάς και ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό σφυρί.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Α.Σ.Π.Α.