Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ''ΑΠΟΛΥΕΙ'' 34.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ''ΑΠΟΛΥΕΙ'' 34.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 16.200 ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ 17.900 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ
Δημοσιευμένο:http://www.tovima.gr/world/article/?aid=412140&h1=true


Λονδίνο

Στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να αποδεσμεύσει 34.100 υπαλλήλους - 16.200 ένστολους αστυνομικούς και 17.900 διοικητικούς.

Ο αριθμός των ενστόλων εκπροσωπεί το 11% της συνολικής ένστολης αστυνομικής δύναμης της Βρετανίας που αριθμεί περί τους 140.000 άνδρες και γυναίκες.

Κάθε μία από τις 43 αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα αναγκαστεί μέχρι το Μάρτιο του 2012 να απαλλάξει αρκετούς από τους αστυνομικούς του, σε μια προσπάθεια να



εξοικονομηθούν οικονομικοί πόροι.

«Η σχεδιαζόμενη μείωση προσωπικού είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του βρετανικού αστυνομικού σώματος εδώ και περίπου δυο γενιές», τόνισε ο αρχιεπιθεωρητής του Γενικού Αρχηγείου Αστυνομίας, σερ Ντένις Ο' Κόνορ.

«Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας θα πρέπει στο εφεξής να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές και γρήγορες στην εκτέλεση του έργου τους», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Γενικού Αρχηγείου Αστυνομίας, Ρότζερ Μπέικερ.

Σύμφωνα με μια σχετική έκθεση των Αρχών, η μείωση στη δύναμη των ένστολων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά 3%, αν και διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν επανειλημμένα τονίσει πως δεν έχει αποδειχτεί ακόμη καμία σχέση ανάμεσα στον αριθμό των αστυνομικών και τα ποσοστά εγκληματικότητας.