Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!!

Με Εράνους μεταξύ των Αστυνομικών προσπαθούν να καλύψουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. ώστε να εξυπηρετηθούν τόσο οι ίδιες όσο και οι πολίτες.

Το «καμπανάκι» το είχαμε χτυπήσει οι συνδικαλιστές και είχαμε ζητήσει την μη κατάργηση του ελεγκτηρίου δαπανών της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την εξαίρεση της Ελληνικής Αστυνομίας από την  πολιτική των περικοπών, λόγω Μνημονίου.

Η Α.Σ.Π.Α έχει δεχθεί έντονα  παραπόνα και καταγγελίες  συναδέλφων αλλά  και
προϊσταμένων υπηρεσιών, για τις  δυσλειτουργίες  που παρατηρούνται εξαιτίας της κατάργησης ή της μη έγκαιρης έγκρισης των σχετικών πιστώσεων για δαπάνες που αφορούν, την  καθαριότητα  την θέρμανση, την αγορά αναλώσιμων υλικών και ειδών υγιεινής κ.λπ.

Αλλού δεν υπάρχουν καθαρίστριες λόγω λήξης των συμβάσεων, αλλού χαρτί και μελάνι και κάπου «κόψανε» το φυσικό αέριο επειδή ήταν απλήρωτο!!!

Αρκετές οι Αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν μείνει χωρίς απόθεμα γραφικής ύλης, αναλώσιμα εκτυπωτών και φωτοτυπικών μηχανημάτων , χωρίς βασικά είδη για την ατομική υγιεινή και το κυριότερο, τα περισσότερα υπηρεσιακά οχήματα κινούνται χωρίς την απαραίτητη συντήρηση με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να έχουν ακινητοποιηθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας, αλλά κυρίως τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σ' αυτά.

Η κατάσταση  σήμερα έχει έφτασε στο απροχώρητο.

Είναι δύσκολη η  οικονομική κατάσταση στην χώρα μας ,όμως δυσκολότερη των εργαζομένων σ’ αυτήν και  αδυνατούμε να δεχθούμε  να καταβάλουν εξ ιδίων χρήματα για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών της υπηρεσίας .


Απαιτούμε την άμεση  έγκριση των σχετικών πιστώσεων για την καθημερινή λειτουργία και των  υποχρεώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να δώσουν λύση, προκειμένου να επιτραπεί κατ' εξαίρεση η διάθεση των πιστώσεων του Προϋπολογισμού  σε ποσοστό διάθεσης 100% σε ορισμένους ΚΑΕ στην Ελληνική Αστυνομία για να καταστεί δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης