Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΑΙ Τ.Α. ΧΑΡΙΛΑΟΥ

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. & Τ.Α. ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Την Δευτέρα 30-5-2011 και ώρα 11.00΄, πραγματοποιήθηκε  προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας στο Α.Τ. και Τ.Α. Χαριλάου από τους ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Γιώργο, ΔΟΛΜΑ Χρήστο, ΤΣΕΚΟΥΡΑ Μπάμπη, ΦΟΥΡΚΑ Ιωάννη και ΒΑΡΑΝΙΚΑ Θωμά, συνδικαλιστές και μέλη της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών.
Η συνάντηση με την διοίκηση του Α.Τ. Χαριλάου, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της, η οποία μετουσιώνεται σε πράξεις,  να γίνει προσπάθεια να λυθούν προβλήματα και είναι αυτονόητο πως από την πλευρά της Α.Σ.Π.Α. θα στηριχθεί κάθε διοίκηση η οποία είναι κοντά στο προσωπικό και σηκώνει το δικό της δύσκολο φορτίο, ώστε κατά το δυνατό, να
γίνουν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, σύμφωνα με τον κανονισμό και τη νομοθεσία που διέπει την λειτουργία της Υπηρεσίας.
Κατά την επίσκεψη μας ήταν προγραμματισμένη και συγκέντρωση του προσωπικού, όπου υπήρξε η ευκαιρία να γίνει γόνιμος διάλογος ανάμεσα σε συνδικαλιστές συναδέλφους και διοίκησης, όπου μεταξύ άλλων ασκήθηκε έντονη  αλλά κατά γενική ομολογία καλοπροαίρετη και χρήσιμη κριτική προς διάφορα συνδικαλιστικά δρώμενα και για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η αγωνιστικότητα ορισμένων συναδέλφων, οι οποίοι έχουν και τη διάθεση και τη δυνατότητα να ασχοληθούν, πλην όμως δυστυχώς απογοητεύονται από κακώς κείμενα και όλη αυτή η διάθεση τους μετατρέπεται σε απογοήτευση και άρνηση.
Η Α.Σ.Π.Α. λοιπόν μέσα από αυτό το διαδικτυακό βήμα, για άλλη μια φορά προσκαλεί όλους τους συναδέλφους να έρθουν να μας γνωρίσουν, να μας μιλήσουν, να μας κρίνουν και να πυκνώσουν τις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Κατά την επίσκεψη μας έγιναν οι κάτωθι διαπιστώσεις:
- Τα οφειλόμενα ρεπό μετά από φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης αλλά και των συναδέλφων, βρίσκονται στο 1.7 ρεπό ανά συνάδελφο.
- Οι σχέσεις προσωπικού και Διοίκησης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.
- Οι συνάδελφοι κάνουν επί καθημερινής βάσης υπηρεσίες εκτός περιφερειακής αρμοδιότητας Α.Τ. Χαριλάου,  κάτι που βέβαια ισχύει για αρκετά τμήματα της Θεσσαλονίκης, προκαλεί όμως «υπηρεσιακή αιμορραγία» στις υπηρεσίες με τη συνεχή διάθεση συναδέλφων.
- Η υφιστάμενη δύναμη μάχιμων συναδέλφων είναι μικρή και πρέπει να ληφθεί μέριμνα για ενίσχυση της.
-  Μετά από όσα έχουν συμβεί και όσα καθημερινά συμβαίνουν, δεν είναι δυνατό να μην υπάρχει αλεξίσφαιρη σκοπιά έξωθεν του αστυνομικού καταστήματος. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για αντικατάσταση της, αλλιώς να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους όταν έρθει η ώρα.
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ….
- Επίσης δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν προσήλθαμε στο Α.Τ. Χαριλάου για την επίσκεψη εργασίας και έξωθεν αυτής γινόταν λαϊκή αγορά !!! Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πόσους κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τους συναδέλφους αλλά και τους πολίτες (να σας θυμίσουμε το πρόσφατο περιστατικό στην Αθήνα..)? Και επίσης πόσες δυσχέρειες προκαλεί στην εύρυθμη υπηρεσιακή λειτουργία της υπηρεσίας?

Ως προς το Τ.Α. Χαριλάου, ο Διοικητής αυτού απουσίαζε δικαιολογημένα ευρισκόμενος σε υπηρεσιακή υποχρέωση και δεν κατέστη δυνατή συνάντηση μαζί του, η οποία όμως θα γίνει σύντομα. Οι ευρισκόμενοι συνάδελφοι όμως εκεί,  εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία ανάμεσα στη Διοίκηση και  σε αυτούς. Υπάρχει κατανόηση στα προβλήματα που ανακύπτουν και διάθεση για επίλυση τους κατά τη δημιουργία τους.     

   Α.Σ.Π.Α.