Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

EuroCOP:" ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ"

EuroCOP: « Αρνητικές οι  επιπτώσεις σε όλη την Ε.Ε  από τις περικοπές στην Αστυνομία»


Η  EuroCOP εξέφρασε  την θέση , ότι οι δραστικές περικοπές στους προϋπολογισμούς της αστυνομίας ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για όλα τα κράτη μέλη να παρουσιάσουν μια αρνητική ανάκαμψη στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και να αμφισβητηθεί τόσο το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο» όσο και χρησιμότητα της συνθήκης του Σέγκεν.
 
Και απαιτεί την θέσπιση ελαχίστων προτύπων για την Αστυνομία στην Ε.Ε. τώρα!

Επίσης η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία) επιβεβαιώνει σε έκθεση της τον  αρνητικό
αντίκτυπο των μέτρων λιτότητας  στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην ΕΕ.
Η αξιολόγηση της βασίζεται  σε πληροφορίες που προέρχονται από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και στοχεύει να αναδείξει τις κύριες τάσεις στην ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: www.europol.eu

-Η   έκθεση προσδιορίζει 5 σημαντικούς  κόμβους που με  βάση την γειτνίασή τους και τις σημαντικές εμπορικές και μεταφορικές υποδομές  , αλλά και ανοικτές αγορές, ευδοκιμεί η επικράτηση των εγκληματικών ομάδων από χώρα σε χώρα :

-Επίσης ανησυχητικές είναι και οι συνέπειες της  διεύρυνσης των χωρών του Σένγκεν.
-Η   Europol εκφράζει επίσης ανησυχίες σχετικά με την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην συνθήκη  του Σένγκεν:
• «η προτεινόμενη προσχώρηση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν μπορεί να αποφέρει αύξηση της παράνομης διακίνησης μέσω αυτών των χωρών και πιθανή μετατόπιση των ρευμάτων παράνομης μετανάστευσης από τα τούρκικα  στα ελληνικά σύνορα.

Σε περίπτωση αυτή, τα κράτη μέλη στη Νοτιοανατολικής Ευρώπης μπορούν και πρέπει  να απαιτήσουν  πρόσθετους πόρους και μέσα επιχειρησιακής υποστήριξης. "

Τα συμπεράσματα της EuroCOP:

• Η έκθεση δεν σχολιάζει τις αρνητικές εθνικές εξελίξεις που προκύπτουν από τις δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού σύμφωνα με την  καταγγελία της  EuroCOP για την  Λετονία και την Λιθουανία.
• Η έκθεση  δεν σχολιάζει τις επιπτώσεις στα υπάρχοντα μέλη της συνθήκης του Σένγκεν.
. Ωστόσο, οι εξελίξεις που περιγράφηκαν παραπάνω επιβεβαιώνουν
την θέση της EuroCOP ότι τα κράτη μέλη πρέπει να θεσπίσουν ελάχιστα πρότυπα για αστυνομία.

Οι φόβοι αυξάνονται ότι η δημόσια υποστήριξη για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και  προϊόντων στην ΕΕ θα μειωθεί εάν τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται.

Τι σημαίνει αυτό για την EuroCOP .
-Η Εκτελεστική Επιτροπή  της EuroCOP θα συνεχίζει να πιέζει για μεγαλύτερη προσοχή στην ανάγκη για ελάχιστες προδιαγραφές για την αστυνομία σχετικά με το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και θέτει το ερώτημα: Ποιος επωφελείται αν μειωθούν τα κεφάλαια  για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος;
Το ίδιο το οργανωμένο έγκλημα!!!!

Αν  προσφέρεται ένα  πολύ χαμηλό επίπεδο  μισθών, αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι θα ενδιαφερθούν για  να εργάζονται στην αστυνομία.
Ή - ίσως μερικοί άνθρωποι να έχουν ένα κίνητρο για την εργασία τους αστυνομία πέρα ​​από τα όρια της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Συνθήκες Εργασίας
Υπάρχει μια αφόρητη έλλειψη στον πολύ βασικό εξοπλισμό που απαιτείται για να κάνει καλή δουλειά.

Οι συνάδελφοί μας στην Ολλανδία έχουν εκφράσει την  υποστήριξη τους στους συναδέλφους της Λετονίας  με την προσφορά τους σε πόσιμο νερό.

Επενδύοντας στην Εταιρική Σχέση οι σκανδιναβικές χώρες έχουν στηρίξει τις  χώρες  της Βαλτικής με τη δημιουργία  εταιρικών σχέσεων με την αστυνομία.

Η συνθήκη του  Σένγκεν
Είναι βασική εταιρική σχέση  για την Ευρώπη, διότι εγγυάται την ελευθερία κυκλοφορίας των προσώπων. Εάν αυτή η αρνητική εξέλιξη συνεχίζεται και μάλιστα εξαπλωθεί  ,ο φόβος μας είναι ότι οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη θα αναρωτηθούν τι κερδίζουμε από την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων ; Πολύ λίγα σε σύγκριση με τα προβλήματα που προκαλούνται   λόγω της μετανάστευσης και της αύξησης της εγκληματικότητας .

Α.Σ.Π.Α