Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ EUROPEAN CONFEDERATION OF POLIC

Συνάντηση αντιπροσωπείας Π.Ο.ΑΣ.Υ. με μέλη της Ε.Ε. της European Confederation of Polic

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Παρασκευή, 20 Μάιος 2011

Αθήνα 19 Μαΐου 2011 
Αρ. Πρωτ.: 600/9/48α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επί την ευκαιρία της συμμετοχής μελών της εκτελεστικής Γραμματείας της EuroCop στο τακτικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 16 έως 19 Μαΐου , το Προεδρείο της Ομοσπονδίας , πραγματοποίησε χθες 18

Μαΐου 2011 , συνάντηση με τον Β΄ Αντιπρόεδρο της European Confederation of Police και Πρόεδρο του Συνδικάτου GWP Ρηνανίας της Γερμανίας κ. Frank Richter, τον Ταμία της EuroCop και Πρόεδρο του Συνδικάτου VSOA του Βελγίου κ. Jan Schonkeren, καθώς και με τον Διευθυντή του γραφείου της EuroCop κ. Jan Velleman.
.......
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά οι κλιμακούμενες πράξεις βίας εναντίον των συναδέλφων μας και αναζητήθηκαν οι από κοινού τρόποι και δράσεις για την αντιμετώπιση και εξάλειψη των περιστατικών αυτών, εκφράζοντας από μέρους τους τη συμπαράσταση και την οδύνη όλων των Αστυνομικών των Ευρωπαϊκών Χωρών που εκπροσωπούν, για τις βίαιες αυτές επιθέσεις, που κύρια στρέφονται εναντίον της Κοινωνίας.
Συζητήθηκε για μια ακόμα φορά το θέμα της μετανάστευσης, με την συνεχιζόμενη μεταναστευτική ροή στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας, γεγονός που επιφέρει και τον «αποκλεισμό» στην χώρα μας χιλιάδων μεταναστών λόγω της εφαρμογής και της συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ.
Αναγνωρίστηκε ότι το ζήτημα αφορά όλα τα κράτη, όλους τους πολίτες της Ευρώπης και όχι μόνον την Χώρα μας και γι' αυτό τον επόμενο μήνα θα εκδηλωθούν συγκεκριμένες δράσεις από το Προεδρείο της EuroCop, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) και τον αρμόδιο Επίτροπό της, για να βρεθεί λύση, όσον αφορά την χρηματοδότηση από ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Εθνικών Υπηρεσιών Φύλαξης των συνόρων, όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στην κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.
Αναφορικά με το θέμα της μείωσης των μισθών μας, που παρατηρείται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, η θέση της EuroCop είναι ότι πρέπει να εκδοθεί οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθιέρωση ενός κατώτατου μισθού, σε τέτοιο ύψος που θα εξασφαλίζει και το Δημόσιο αγαθό της Ασφάλειας, αλλά και θα αποτρέπει οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς.