Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΥΜΠΛΟΚΗ - ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ

Συµπλοκή - θρίλερ στην Πεύκη

Η Αστυνοµία αναµένει σήµερα τα αποτελέσµατα της βαλλιστικής εξέτασης που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4631545


Κοινά στοιχεία µε τη «συμπλοκή της Δάφνης» όπου έπεσε νεκρός ο Λάµπρος Φούντας, ο οποίος στη συνέχεια κατονοµάστηκε ως µέλος του Επαναστατικού Αγώνα, διαπιστώνει η Αστυνοµία στην επίθεση που δέχθηκαν χθες αργά το απόγευµα στην Πεύκη δύο αστυνομικοί, πλήρωµα περιπολικού της Αµεσης Δράσης.

Εως αργά τη νύχτα, µάλιστα, βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ προκειµένου να εκτιµηθούν τα δεδοµένα της επίθεσης, κατά την οποία τραυµατίστηκαν οι δύο αστυνοµικοί,
αλλά και ένας από τους δύο ένοπλους δράστες, ο οποίος συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούµενος.


Η Αστυνοµία προσπαθούσε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του τραυµατισµένου δράστη προκειµένου να διαπιστωθεί κατ’ αρχάς αν έχει ποινικό παρελθόν προκειµένου οι έρευνες να πάρουν συγκεκριµένη κατεύθυνση.


Κοντά του πάντως στον τόπο της συµπλοκής βρέθηκε, εκτός από όπλο και γεµιστήρας, και µία τσάντα µε διαρρηκτικά εργαλεία. Η έρευνα έως αργά χθες το βράδυ παρέµενε στην ευθύνη της Ασφάλειας, αλλά τα αποτελέσµατα της βαλλιστικής εξέτασης στο εννιάρι πιστόλι του δράστη αναµένονται σήµερα το µεσηµέρι και αυτά θα ξεκαθαρίσουν σε µεγάλο βαθµό την υπόθεση. Δύο ήταν τα βασικά σενάρια που εξετάζονταν: είτε οι δράστες είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου που ετοιµάζονταν να προχωρήσουν σε κλοπή ή ληστεία και γι’ αυτόν τον λόγο ήταν ένοπλοι, είτε πρόκειται για τροµοκράτες οι οποίοι προετοίµαζαν κάποια ενέργεια. Απαντήσεις πάντως στο «θρίλερ της Πεύκης» αναµένονται σήµερα.


ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ χθες λίγο µετά τις 7 µ.µ. στην Πεύκη. Το πλήρωµα είχε δεχθεί τηλεφώνηµα από γυναίκα που υποδείκνυε ότι άγνωστος άνδρας προκαλούσε φασαρία έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκης. Σε µικρή από σταση από το Πολιτιστικό Κέντρο και πριν το περιπολικό φθάσει εκεί, στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Επικούρου, οι δύο αστυνοµικοί σταµάτησαν για να ελέγξουν δύο άτοµα, οι κινήσεις των οποίων τους φάνηκαν ύποπτες. Οι ύποπτοι είχαν φθάσει µε µοτοσυκλέτα, η οποία διαπιστώθηκε αργότερα πως ήταν κλεµµένη.


Αµέσως εκείνοι άρχισαν να τρέχουν. Ο αστυνοµικός κατάφερε να πιάσει τον έναν, ο οποίος όµως τον πυροβόλησε εξ επαφής και στο στήθος. Ο συνάδελφός του κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη πυροβολώντας τον στα πόδια. Την ίδια στιγµή ο δεύτερος δράστης επιβιβάστηκε στο περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει. Ο αστυνοµικός προσπάθησε να τον καταδιώξει και για µερικές δεκάδες µέτρα ο δράστης έσερνε τον αστυνοµικό που είχε καταφέρει να γαντζωθεί από το παράθυρο. Και ο δεύτερος δράστης ήταν ένοπλος και πυροβόλησε τον αστυνοµικό, βάζοντας έτσι τέλος στην προσπάθειά του να τον σταµατήσει. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Το περιπολικό βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειµµένο στην οδό Θεσσαλονίκης στην Κηφισιά και µέσα σε αυτό το περίστροφο του αστυνοµικού.


Ο δράστης που συνελήφθη δήλωσε ένα όνοµα στο νοσοκοµείο. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε δεν έφερε κανένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισµό για την ταυτότητά του. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο δράστης που µεταφέρθηκε µε τραύµατα στα πόδια στο Νοσοκοµείο Ερυθρός Σταυρός είναι περίπου 22 ετών. Στο σηµείο της συµπλοκής βρέθηκε ένα 9άρι πιστόλι και ένας γεµιστήρας. Δίπλα στην κλεµµένη µοτοσυκλέτα που χρησιµοποιούσαν οι δράστες εντοπίστηκαν µπιτόνι µε εύφλεκτο υγρό αλλά και µια τσάντα µε διαρρηκτικά εργαλεία. Οι δύο αστυνοµικοί που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου φέρουν θλαστικά τραύµατα στο στήθος, τραύµατα στον τράχηλο και στην κοιλιακή χώρα. Σύµφωνα µε τους θεράποντες ιατρούς, σώθηκαν διότι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.