Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΑΜΕ !!! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) € Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ" !!! ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εμείς Τολμάμε!!! Να γίνει τέσσερα (4) ευρώ η αποζημίωση για κάθε ώρα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ!!! Nυχτερινής εργασίας.

Επειδή πάλι άρχισε να Ξεπροβάλει το Σενάριο να μην φτάσουν  οι ώρες και τα χρήματα για τα Νυχτερινά  το 2011 και να τελειώσουν τον Αύγουστο !!!
Εμείς Τολμάμε και Βάζουμε τα πράγματα στην σωστή τους Διάσταση ……………………!
Το «πουλόβερ» άρχισε να «ξεχειλώνει» με την επέκταση των δικαιούχων και την αύξηση των μηνιαίων ωρών από σαράντα οχτώ (48), σε εξήντα τέσσερις ( 64) ώρες!!!!!
Παράδειγμα: Μια υπηρεσία όπως η Άμεση Δράση, που δουλεύει   αποκλειστικά σε κυλιόμενες  βάρδιες, κάνει κάθε μήνα έξι (6)  Nυχτερινά, δηλαδή Σαράντα οχτώ (48) ώρες και ο κάθε αστυνομικός της λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση για τα νυχτερινά περίπου εκατόν σαράντα δύο (142) ευρώ.
Αν γίνει η ώρα τέσσερα (4) ευρώ θα λαμβάνει εκατόν ενενήντα δύο (192) ευρώ!!!!!!!
Όσα δηλαδή έπαιρνε !!!!! Κάποιος συνάδελφος που υπηρετούσε στην «Χ» υπηρεσία  και έκανε οχτώ (8 ) !!!! Nυχτερινά τον μήνα, δηλαδή εξήντα τέσσερις (64) ώρες !!!!, δηλαδή τις μισές ημέρες του μήνα ήταν νυχτερινός !!!!, τις υπόλοιπες τέσσερις (4) σε ρεπό και τις υπόλοιπες δέκα (10)ημέρες πρωί και απόγευμα !!!!!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!
Επομένως αν αυξηθεί η ωριαία αποζημίωση και περιορισθούν οι ώρες σε όσες ακριβώς μπορούν να κάνουν όσοι εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες τότε θα έχουμε αύξηση της αποζημίωσης κατά πενήντα (50) ευρώ τον μήνα για όλους όσους διατίθενται σε υπηρεσία π.χ 22.00 - 06.00 και δεν παραβιάζεται και το Νομικό Καθεστώς «περί ωραρίου εργασίας» - διπλά νυχτερινά!!!!!
Ειδικές περιπτώσεις υπηρεσιών και συναδέλφων που εργάζονται περισσότερες νυχτερινές ώρες λόγω πραγματικών ιδιαιτεροτήτων να αντιμετωπισθούν με ειδικές ρυθμίσεις .
Έτσι τα  46.000.000 ευρώ που είναι εγγεγραμμένα στον κωδικό για την νυχτερινή απασχόληση των Αστυνομικών, με τον παραπάνω εξορθολογισμό  θα έφταναν και θα περίσσευαν!!!!

Και θα εξαλείφονταν στρεβλώσεις και πειρασμοί!!!!


Α.Σ.Π.Α