Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !

Αστυνομία… ώρα μηδέν !

Καταρχήν καλή ανάρρωση στους τραυματίες συναδέρφους, της συμπλοκής της Πεύκης και ευχόμαστε να είναι γρήγορα πάλι κοντά μας, δυνατοί και γεροί.
Γνωρίζεται, ότι η ζωή τους, σώθηκε λόγω του ότι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία όμως δε γνωρίζουμε αν τα πρόσφερε το ελληνικό κράτος ή τα είχαν αγοράσει οι ίδιοι από το ελεύθερο εμπόριο… Αυτό είναι ένα δείγμα για το τι ακριβώς προσφέρει η υπηρεσία, από υλικοτεχνικά μέσα στον Έλληνα Αστυνομικό. Οι περισσότεροι από εμάς, εάν θέλουμε να είμαστε σωστοί επαγγελματίες, προμηθευόμαστε μόνοι μας, με δικά μας έξοδα, τα απαραίτητα υλικά. Άλλωστε τα αλεξίσφαιρά που χορηγεί η Υπηρεσία δεν ενδείκνυται για επιχειρησιακή κατάσταση παρά μόνο για υπηρεσία σκοπού!
Απ’ ότι γνωρίζω πιο συγκεκριμένα πράγματα για την Υπηρεσία μου (Δ.Α.Ε.Θ.), τα


περισσότερα εκ των υπηρεσιακών λεωφορείων, στα οποία επιβαίνουν άνω των 20 ατόμων πλήρους εξοπλισμού σε συνθήκες καύσωνα το καλοκαίρι, έχουν προβλήματα με τα air-condition. Μετά από σχετικές μας παραινέσεις και παράπονα προς το αρμόδιο Γραφείο, μας δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.
Θέλουμε να ενημερώσουμε την φυσική και πολιτική ηγεσία μας, ότι κάτω από συνθήκες καύσωνα εντός του υπηρεσιακού λεωφορείου, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται ξεπερνούν συχνά κατά πολύ τους 40 βαθμούς!! Δεν είναι δυνατόν μία υπηρεσία, η οποία θεωρείται «ειδική» και «μάχιμη» να μην προσφέρει στο προσωπικό της, στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες έστω κατά τη μεταφορά τους για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.
Παρακαλούμε τη Διοίκηση και τους συναδέλφους που είναι υπεύθυνοι για τη διόρθωση των συγκεκριμένων προβλημάτων Σύντομα.
Ευχαριστώ.


ΣΙΣΚΟΣ Γιώργος
         Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
         Μέλος Α.Σ.Π.Α