Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Π.Ο.ΑΣ.Υ. :ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

Π.Ο.ΑΣ.Υ. :Συναντήση στα γραφεία της με μέλη Διεθνούς Αμνηστίας

Δημοσιευμένο στο : http://www.poasy.gr
Παρασκευή, 20 Μάιος 2011

Την 18 Μαΐου 2011 το Προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε στα γραφεία της με μέλη Διεθνούς Αμνηστίας. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση θέματα και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την βία από όπου και αν προέρχεται, για την εκδήλωση επεισοδίων στην διάρκεια των διαδηλώσεων , για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τόσο στα αστυνομικά κρατητήρια όσο και στα κέντρα υποδοχής μεταναστών.....
Η Ομοσπονδία με σαφήνεια εξέφρασε την πάγια θέση της ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή βίας

από όπου και αν προέρχεται και το έχει αποδείξει αυτό εμπράκτως με δύο (2) ένστολες διαμαρτυρίες στην Αθήνα (15/1/2010 και 23/7/2010)και με τρεις (3) ημερίδες για την αντιμετώπιση της βίας απ’ όπου και αν προέρχεται (στην Αθήνα 21/10/10, στην Θεσσαλονίκη 26/11/10 και στην Καβάλα 11/2/11).
Επίσης επανέλαβε την σταθερή θέση που έχει εκφράσει ,ότι η αστυνομία έχει υποχρέωση να διασφαλίζει το ιερό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματά τους, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι οι συνάδελφοι μας πρέπει να αμύνονται όταν δέχονται επιθέσεις με τον απόλυτο όμως σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη σε κάθε πτυχή της δράσης – λειτουργίας τους. Από πλευράς της Ομοσπονδίας επισημάνθηκε η υποχρέωση της Πολιτείας να εκπαιδεύει τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου πλήθους και να εξοπλίζει το προσωπικό της με όλα εκείνα τα μέσα για να προστατεύουν τα υπέρτατα αγαθά του πολίτη (ζωή – τιμή – περιουσία), αλλά και την ίδια τους την ζωή καθώς και να αποτρέπουν την εγκληματική δράση όσων υπονομεύουν και παρεκτρέπουν τις φιλειρηνικές συναθροίσεις.
Αναφορικά με τις τραγικές - απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών ή στα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής τονίστηκε ο συνεχής αγώνας που κάνει η Ομοσπονδία για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας καθώς και την άρση της παγιωθείσας «παράνομης» μέχρι σήμερα κατάστασης να κρατείται στα αστυνομικά κρατητήρια μεγάλος αριθμός υποδίκων, για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ κανονικά οι κρατούμενοι αυτοί έπρεπε να εκτίουν την ποινή τους σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα.
Επίσης τονίστηκε η θέση μας που έχουμε εκφράσει σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ελληνικής πολιτείας και στα Διεθνή φόρα ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι σύνορα της Ε.Ε και για αυτό πρέπει να υπάρξει η ανάλογη υποστήριξη από την Ε.Ε σε πολιτικό επίπεδο με τη σχετική διασφάλιση πόρων και μέσων.