Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ !!!!!!


Η Δικαστική Αστυνομία υπάρχει μόνο στα χαρτιά!!!!


Η δικαστική Αστυνομία, αν και  βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα με τις προτεραιότητες του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη , αν και έχει θεσμοθετηθεί με Νόμο από το 1993.

Ακόμη και σήμερα είναι μια επιπλέον «άσκηση επί χάρτου»!!! Επί δεκαέξι συναπτά έτη!!!

Και φυσικά ως συνδικαλιστές αστυνομικοί που εδώ και χρόνια έχουμε χαρακτηρίσει την Ελληνική Αστυνομία ως «δεκανίκι» όλης σχεδόν της Δημόσιας Διοίκησης και δη της
Δικαιοσύνης αναγνωρίζουμε την  αναγκαιότητα της ίδρυσής της Δικαστικής Αστυνομίας και συμφωνούμε διεκδικητικά με τους  Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Όμως διαφωνούμε κάθετα ότι το έργο της Δικαστικής Αστυνομίας θα περιορίζεται σε μόνο σε σημαντικές εισαγγελικές έρευνες , προανακριτικά καθήκοντα και εκτέλεση «ειδικών» ενταλμάτων και λειτουργία της μόνο  για τις μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας ( Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) .

Η  λειτουργία  της Δικαστικής Αστυνομίας  - προκύπτει εξάλλου και από το όνομα της - είναι ανάγκη να  επιφορτιστεί :

1.Με την φρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων και αιθουσών δικαστηρίων.

2. Με τις μεταγωγές κρατουμένων από φυλακή σε φυλακή ,από την φυλακή  στα
    δικαστήρια, από την φυλακή στα νοσοκομεία .

3.Με την εκτέλεση όλων των ενταλμάτων σύλληψης .

4.Με την εκτέλεση όλων  των καταδικαστικών αποφάσεων .

5.Και τέλος  με την πλήρη απεμπλοκή της Αστυνομίας από την εξωτερική φρούρηση των φυλακών και ανάληψη από την Δικαστική Αστυνομία των σημερινών καθηκόντων των Αστυνομικών.

Τα παραπάνω  «πάρεργα» και ασχολίες απασχολούν  καθημερινά  χιλιάδες αστυνομικούς  εις βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών και της καταπολέμησης της εγκληματικότητας που είναι ο «σκοπός και η αποστολή” της Ελληνικής Αστυνομίας.


Α.Σ.Π.Α